FENA biznis

Raiffeisen bank - Nova komunikacijska platforma za premium klijente 'Raiconnect'

Saopćenje

RAIFFEISEN BANKA – PRVA BANKA NA TRŽIŠTU SA NOVOM KOMUNIKACIJSKOM PLATFORMOM ZA PREMIUM KLIJENTE „RAICONNECT“  

Novi način povezivanja s ličnim bankarom
Komunikacijska platforma uz individualan pristup klijentima
 

„Imajući u vidu važnost dostupnosti kvalitetne usluge i transparentnosti odnosa s Bankom, za naše Premium klijente pripremili smo RaiConnect novu komunikacijsku platformu. Prva smo banka na tržištu koja nudi ovakvu uslugu. U skladu s mogućnostima koje nude digitalni trendovi, nastojimo olakšati poslovanje s Bankom na način da minimiziramo ulaganje napora klijenata prilikom korištenja usluga i komunikacije s nama. Pri tome koristimo nove, moderne tehnologije kako bismo dodatno intenzivirali naš odnos s klijentima. Vjerujem da klijenti neće propustiti priliku da se korištenjem nove platforme, kroz vlastito iskustvo, uvjere u njene brojne pogodnosti“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka je svojim Premium klijentima omogućila korištenje potpuno nove usluge RaiConnect koja će klijentima omogućiti neposredan kontakt s njihovim ličnim bankarom kroz audio i video pozive u vremenu koje im odgovara, te jednostavnu razmjenu potrebne dokumentacije. Komunikacija s Bankom na ovaj način se odvija u potpuno sigurnom digitalnom okruženju, a klijenti imaju i pristup arhivi svih razmijenjenih dokumenata za buduću upotrebu. Također, klijenti imaju mogućnost da u realnom vremenu prate realizaciju usluga koje lični bankar obavlja u njihovo ime, po njihovom nalogu.

Banka kontaktira Premium klijente kojima je namijenjena RaiConnect usluga sa detaljima o usluzi, te informacijom o koracima neophodnim za početak korištenja RaiConnect aplikacije. Detaljnije informacije o usluzi dostupne su na: VIDEO  

 

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.