Bosna i Hercegovina     | 19.06.2020. 12:17 |

Ortopedska pomagala donirana udruženju u Kalesiji i zvorničkoj bolnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Ortopedska pomagala donirana su za onkološku bolnicu u Zvorniku i za Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u Kalesiji, saopćeno je iz općinske uprave Kalesija.

Načelnik Sead Džafić i sekretar organa uprave Mujo Tosunbegović posjetili su jučer članice Udruženja „Nijemi krik“, kada je i upriličena dodjela pomagala za zvorničku bolnicu te za Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka"

- U Kalesiju je stigla donacija od 400 proteza za žene, 130 perika i 50 grudnjaka. Zaista je riječ o vrijednoj donaciji koja će pomoći velikom broju žena koje nažalost boluju od opake bolesti - riječi su predsjednice Udruženja Hajre Jahić Bajrić.

Ona je zahvalila načelniku koji je pomogao da ova donacija stigne u Kalesiju. Kako je kazala, bez obzira na sve, uvijek je bio podrška za njih i za Udruženje.

Općina je platila prijevoz pomagala iz Švicarske do Kalesije, a ova i slična udruženja će uvijek imati podršku, poručio je načelnik Džafić.

Zahvalnost su izrazile i šefica Onkološke bolnice Zvornik Slađana Prodanović, kao i PR Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Atifa Buldić Bešić. 

Udruženje „Njemi krik“ prikupilo je i određenu sumu novca i uručilo kao donaciju  Udruženju radi pomoći roditeljima čija su djeca oboljela od raka te Onkološkoj bolnici Zvornik za žene koje su trenutno na liječenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hafiz Salkanović iz Zvornika poručio: Svjesni smo da je naša obećana zemlja Bosna i Hercegovina

U kalesijskom naselju Jajići otvorena farma vrijednosti 1,2 miliona KM

Kalesijska likovna kolonija okupila 30 slikara 

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana