Sport     | 19.06.2020. 13:29 |

Maraton kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo, podrška Ministarstva saobraćaja KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Ministar saobraćaja KS Adi Kalem razgovarao je sa članovima Udruženja 'Dečki u plavom', organizatorima maratonske utrke kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo najavljene za 26. juli.

Razgovarano je o aktivnostima i mjerama koje je potrebno poduzeti da bi manifestacija protekla neometano i bezbjedno, i za učesnike i stanovništvo Kantona Sarajevo, s obzirom na važeće mjere zbog pandemije koronavirusa, te u skladu sa detaljima privremene organizacije saobraćaja za vrijeme održavanja utrke.

Maratonska utrka od 42 kilometra i štafetna utrka na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva imat će oko 1.000 učesnika, a najavljena je kao dio manifestacije 'Two Cities Marathon'.

Staza utrke povezivat će urbano područje grada Sarajeva sa zaštićenim područjem Vrela Bosne, Hrasnicom, Vojkovićima i Lukavicom.

- Početak utrke planiran je za 8 sati, sa startom na raskrsnici kod Vijećnice. Cilj i proglašenje pobjednika, kao i završna manifestacija planirani su za oko 15 sati, na parkingu preko puta Vijećnice. Podršku za održavanje te manifestacije dalo je i Ministarstvo saobraćaja KS - navodi Služba za protokol i press KS.

Pokrovitelji manifestacije su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i  brojni sponzori. Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i KJKP 'GRAS'.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'