Bosna i Hercegovina     | 19.06.2020. 15:10 |

Poljoprivredna i medicinska škola u Brčkom dobit će sportsku dvoranu

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. lipnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, predstojnik Odjela za obrazovanje Senad Osmanović i ravnateljica JU Poljoprivredna i medicinska škola Marica Mrkić položili su kamen temeljac za izgradnju nove sportske dvorane u toj obrazovnoj ustanovi.

Trenutačno je osigurano 200.000 maraka za izgradnju, a završetak radova očekuje se za dvije godine, kao i osiguranje čitave financijske konstrukcije, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Poljoprivrednu i medicinsku školu u Brčkom trenutačno pohađa 720 učenika i svakako da zaslužuju objekt kakav se planira graditi. Brčko će s ovim objektom imati 18.000 četvornih metara prostora za odvijanje nastave tjelesnog odgoja, dakle korisnog prostora koji stvara pretpostavke kako za pravilan fizički i tjelesni razvitak djece i školske mladeži tako i za izgradnju sportaša, po čemu je Distrikt poznat", istaknuo je gradonačelnik Milić.

Dodao je da ovoj lokalnoj zajednici nedostaju klasične sportske dvorane.

"Jučer smo imali prezentaciju rješenja za višenamjensku sportsku dvoranu i nadam se da ćemo skorim početkom realizacije i tog projekta upotpuniti te objekte koji su u funkciji sportskog razvitka i natjecanja", zaključio je Milić.

Predstojnik Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović istaknuo je da je ovo peta dvorana u aktualnom mandatu koja se gradi, što je, kako je naveo, pokazatelj opredijeljenosti Odjela za ulaganje u sport, odnosno stvaranje boljih uvjeta učenicima.

"Jedino ova od srednjih škola nije imala adekvatnu dvoranu usklađenu s pedagoškim standardima, stoga smo krenuli u rušenje postojeće i izgradnju nove dvorane. Osnovne centralne škole imaju adekvatne uvjete, a grade se tri dvorane za područne osnovne škole u Brčkom", dodao je Osmanović.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić, zastupnici u Skupštini Distrikta kao i predstavnici Odjela za obrazovanje, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta