Stranačke aktivnosti     | 21.06.2020. 13:17 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Begenišić: Hercegovina neuporedivo više daje nego što joj se vraća

„Obzirom koja se količina novca proizvede u Hercegovini u sistemu Elektroprivrede RS smatramo da je premalo ono što se Hercegovini vraća“– istakao je Vidomir Begenišić, član IO Gradskog odbora SDS Trebinje.

„Ako uzmete da jedan kilometar koji se gradi u zapadnom dijelu Republike Srpske autoputa košta oko 8 miliona eura, smatramo da bi se za 40 miliona eura mogla rekonstuisati mreža svih regionalnih autoputeva u Hercegovini što je iznos za 5 kilometara autoputa koji se potroši u zapadnom djelu RS“ – kaže Begenišić.

On kaže da je GO SDS Trebinje traži da se način raspodjele novca mora mijenjati, kako kroz promjenu raspodojele PDV-a tako i kroz povećanje investicija u Hercegovinu.

„Potrebno je urgentno ulaganje u putnu infrastrukturu ako želimo da spasimo Hercegovinu i da spriječimo egzodus koji se danas dešava u Hercegovinu“.

Begenišić se osvrnuo i na optužbe Luke Petrovića nazvavši ih vrhuncem političkog licemjerstva.

„Vlada RS svojim aktivnostima zaobilazi sve opštine u Hercegovini pa čak i one u kojima je SNSD na vlasti. Ukoliko se nastavi ovakav odnos vlasti iz Banja Luke prema Hercegovini, mišljenja smo da ćemo doživjeti demografski egzodus u Hercegovini. Promjene su neminovne“ – zakključuje Begenišić.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana