Stranačke aktivnosti     | 22.06.2020. 11:39 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Gradski odbor PDP-a Banjaluka javno osuđuje selektivan pristup gradske inspekcije, MUP-a i nadležnih institucija kada je u pitanju rad ugostiteljskih objekata u ovome gradu.

„Znamo da je rad ugostitelja veoma otežan, da imaju ogromne gubitke, bore se za puko preživaljvanje u ovome vremenu, ali ne možemo dopusititi da se kažnjavaju samo oni kafići koji nisu u vlasništvu vladajućih, ili njima
bliskih ljudi. Kažnjavaju ugostitelje koji se nalaze u teškoj situaciji, kako bi punili budžet, dok onaj u centru grada u vlasništvu Gorice Dodik niko ne smije ni poprijeko pogledati, kamoli nešto drugo“, kaže Ivan Begić , član predsjedništva GrO i predsjednik Mladih PDP Banjaluka, najavljujući krivičnu prijavu protiv Gorice Dodik i drugih NN lica zbog
krivičnog djela širenje zaraznih bolesti.

On kaže da GrO PDP Banjaluka opet javno poziva gradske inspekcijske službe da prestanu sa selektivnim pristupom pri kažnjavanju nepoštovanja propisanih mjera.

„Vladajući svoje postupke često pravdaju svojom naivnošću, ali naivnost nije opravdanje, već nesposobnost vođenja Grada i Republike. Mi im poručujemo da mi nismo naivni i da imamo svjedoke koji su prošli i pretprošli vikend bili u restoranu ,,Agape" Gorice Dodik, te dokumentovali da radi do ranih jutarnjih časova, iako je propisano da
ugostiteljski objekti mogu da rade do 23 časa zbog sprečavanja širenja zaraze virusom korona“, ističe Begić.

On kaže da će aktivisti Mladih demokratskog progresa i naredni petak i subotu i svaki dan dolaziti u Agape da provjere do kada rade.

„Ako je jedno pravilo i zakon važe za sve , onda treba da važi i za njih. Mi ne želimo društvo u kojoem su svi jednaki, a samo neki ’jednakiji’“, zaključuje Begić.


Banjaluka, 22.jun 2020.godine

Informativna služba PDP Banjaluka

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo