Bosna i Hercegovina     | 22.06.2020. 13:39 |

Švicarska ostaje privržena prijateljskim odnosima s BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u oproštajnu posjetu ambasadoricu Švicarske Konfederacije u BiH Andreu Rauber Saxer koja je zahvalila Džaferoviću na dobroj saradnji, naglasivši da Švicarska ostaje privržena prijateljskim odnosima i saradnji sa Bosnom i Hercegovinom.

Razgovarano je i o zdravstvenim, te ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa, pri čemu je predsjedavajući Džaferović iskoristio priliku da zahvali Švicarskoj za pomoć koju je pružila BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ambasadorica Rauber Saxer je naglasila da, iako nije članica EU, Švicarska podržava put Bosne i Hercegovine prema evropskim integracijama. Zajednički je ocijenjeno da je veoma značajna i saradnja koju dvije zemlje pružaju jedna drugoj u međunarodnim organizacijama.

Predsjedavajući Džaferović je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljskih i veoma sadržajnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Švicarske, čemu je tokom svog mandata doprinijela i ambasadorica Rauber Saxer.

Posebno značajnim je ocijenio projekte iz oblasti ekonomije, zapošljavanja, zdravstva, razvoja demokratije, te komunalnih usluga, koje Ambasada Švicarske podržava u BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Džaferović: Schmidt nije trajno uklonio blokade, a smanjio je ustavni položaj Bošnjaka

Džaferović: Pridržavati se Ustava FBiH u procesu formiranja Federalne vlade

Džaferović: Samo širok probosanski blok može zaštititi državu, opasno je popuštati SNSD-u i HDZ-u

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana