Svijet     | 22.06.2020. 17:36 |

Zovko na sjednicama AFET-a i CULT-a sudjelovala u raspravama o Albaniji

FENA Saopćenje

BRUXELLES, 22. lipnja (FENA) - Na sjednici Odbora za vanjske poslove u ponedjeljak glasalo se o Izvješću o sigurnosnoj suradnji Europske unije i Afrike u regiji Sahel, Zapadnoj Africi i Rogu Afrike i o Mišljenju o ravnopravnosti spolova u vanjskoj i sigurnosnoj politici EU-a.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko je kao izvjestiteljica iz sjene za Izvješće i za Mišljenje zastupala EPP u pregovorima oko nacrta tekstova. Konačno usvajanje oba dokumenta predviđeno je za rujansku plenarnu sjednicu.

Zovko će kao zamjenica koordinatora EPP-a za vanjske poslove sudjelovati i na raspravi  o situaciji u Albaniji.

Članovi Odbora za vanjske poslove raspravljat će u razmjeni mišljenja s Europskom komisijom o uvjetima Vijeća Europe vezano za pristupne pregovore s Albanijom i o najnovijim političkim zbivanjima u zemlji, priopćeno je iz Ureda zastupnice Zovko.

Članovi Odbora za kulturu i obrazovanje jutros su razgovarali o Izvješću za „Zeleni“ Erasmus+, Kreativnoj Europi i Europskim snagama solidarnosti. Zastupnica Zovko, izvjestiteljica iz sjene za ovo Izvješće uime EPP-a, naglasila je značaj europskih programa za gospodarski oporavak nakon pandemije  koronavirusa, zahvaljujući njihovom utjecaju na kulturu, turizam i mobilnost, dodaje se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena bez dogovora, nastavak 4. travnja

Plenković: Odluka o otvaranju pregovora je ključna za stabilnost Bosne i Hercegovine

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo