Bosna i Hercegovina     | 22.06.2020. 18:40 |

Stanje prirodne nesreće proglašeno na području Tuzle

FENA Vernera Jakupović

TUZLA, 22. juna (FENA) - Usljed obilne kiše na području grada Tuzle proglašeno je stanje prirodne nesreće zbog opasnosti od poplava i klizišta.

Zasad nisu ugroženi ljudi ni objekti, ali je takva odluka donesena u pokušaju predupređenja potencijalne veće opasnosti budući da je i za narednih 20-ak sati meteorološka prognoza nepovoljna. 

Proglašenje stanja prirodne nesreće potvrdio je za Fenu gradonačelnik Jasmin Imamović, podsjećajući da je tuzlansko područje, u sličnim vremenskim uvjetima dosta izloženo opasnosti posebno od klizišta, što i u sadašnjoj situaciji iziskuje veliki oprez.

Imamović je tokom dana posjetio ugrožene lokacije na kojima su se vode već izlivale pa vraćale u korita. Od prije dva sata, prijavljena su dva klizišta.

Vodostaji Jale i Soline su vrlo visoki, kazao je Imamović, kao i drugih rječica i potoka čije su vode na granici izlijevanja.

Na istočnoj strani gradskog područja, Jala se već izlivala pa vraćala u korito; nekoliko mostova je na granici ugroženosti. Mašine su već na terenu u nekim dijelovima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Pet osoba poginulo u južnoj Poljskoj u udaru jakih vjetrova

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana