Bosna i Hercegovina     | 23.06.2020. 12:45 |

Čamdžić: Vlada FBiH Tuzlanski kanton ne smije prepustiti poplavama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) – Zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH Mirsad Čamdžić uputio je inicijativu za usmjeravanje interventnih sredstava i ljudske snage za potrebe zaštite ljudi i imovine od poplava u Tuzlanskom kantonu i hitnu izradu plana sanacije devastirane javne i privatne imovine.

Obrazložio je da su velike količine padavina uzrokovale izlijevanje rijeka i pojavu klizišta širom Tuzlanskog kantona. Poplavljeno je stotinu domova i desetak mostova. Prekinuta je i saobraćajna veza između Tuzlanskog kantona i Kantona Sarajevo, što, kako kaže,  predstavlja veliki udarac ekonomiji Federacije.

- Pitanje je da li Federalna uprava civilne zaštite, nakon suspenzije direktora i opustošenog budžeta zbog nabavki koje su pod istragom SIPA-e, sposobna samostalno se nositi s poplavama. Građanima je jasno da zaštitu svojih života i imovine ne mogu povjeriti Federalnoj upravi civilne zaštite opterećenoj vlastitim aferama – naveo je Čamdžić.

Zbog svega navedenog, Čamdžić smatra da Vlada Federacije u ovoj situaciji mora reagovati brzo i odlučno te pružiti sigurnost ljudima i njihovoj imovini, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Naše stranke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Forto povodom Dana nezavisnosti: Budućnost je u evropskim i NATO integracijama

Saopćenje za javnost Naše stranke

SDP, NiP i NS: Osuđujemo Dodikovo negiranje genocida, nadležni organi moraju reagovati

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo