Stranačke aktivnosti     | 23.06.2020. 14:10 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Nije se smjelo desti da se u deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, vodi računa samo o imovini, a da se zaboravi izraziti zabrinutost za položaj srpskog naroda u ovoj zemlji, kazala je Sonja Karadžić-Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je prilikom skupštinskog obraćanja rekla da ovaj prijedlog ima brojne nedostatke iz razloga što je napravljen na brzinu, samo kako bi bio izbačen prijedlog koji je došao od strane poslanika iz opozicije.

Prema njenim riječima to je učinjeno kako bi eventualne zasluge za ovaj prijedlog pripale vladajućoj većini.

„Sve to je proizvelo jedan dokument u kojem se najmanje pominje srpski narod u Crnoj Gori. Najmanje se vodi računa o tome da li će ovo proizvesti u tom narodu osjećaj da srpski narod u RS pruža podršku sunarodnicima u Crnoj gori, ne samo da brane svoje svetinje i učestvuju u litijama, nego i da izražava zabrinutost za dalju sudbinu i prava Srba u ovoj zemlji“, navodi Karadžić-Jovičević.

Parlament Srpske danas po hitnom postupku razmatra prijedloga odluke o usvajanju deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom