Ekonomija     | 24.06.2020. 15:32 |

Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku Doma naroda PSBiH dala više preporuka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Na šestoj sjednici Komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, saopćeno je iz Sektora Parlamentarne skupštine za odnose s javnošću.

Komisija je dala pozitivno mišljenje i preporučila Domu naroda davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o finansiranju i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW) i Bosne i Hercegovine (primalac), koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine, te Federacije BiH koju predstavlja Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo prostornog uređenja (Agencija za izvršenje projekta), u iznosu od 9.500.000 eura – Energetska efikasnost u javnim zgradama;

Komisija je također preporučila davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu (Hitni projekt za COVID-19 za Bosnu i Hercegovinu) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, zatim Sporazuma o zajedničkoj javnoj nabavci za nabavku medicinskih protivmjera za Bosnu i Hercegovinu, potpisan 2. aprila 2020. godine u Sarajevu.

Komisija je usvojila Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, kao i Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2019. godini.

Usvojeni su i prijedlozi izvještaja o radu Komisije Doma naroda za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije za 2018. i 2019. godinu. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo