Bosna i Hercegovina     | 24.06.2020. 17:10 |

Općina Centar Sarajevo dobit će novu strategiju prema mladima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Institut za razvoj mladih KULT i Općina Centar Sarajevo potpisali su ugovor o suradnji za izradu nove strategije prema mladima u toj općini, na period 2021.-2025. godina. Tome će prethoditi istraživanje o potrebama i problemima mladih u općini Centar.

- Prije deset godina Institut je provodio isto istraživanje na području te općine. Zanimljivo će biti usporediti rezultate i razvoj, u posljednjih deset godina - naglašeno je.  

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su općinski načelnik Nedžad Ajnadžić, izvršni direktor Instituta Jasmin Bešić, predstavnici općinske administracije i predstavnici Odjela za monitoring, evaluaciju i istraživanje Instituta.

Kako se ističe u saopćenju za javnost, Institut za razvoj mladih KULT raspisao je, krajem prošle godine, javni poziv i pozvao jedinice lokalne samouprave iz BiH da se prijave za sufinansiranje izrade strateških dokumenata za mlade, koji su zakonska obaveza.

- Institut će podržati izradu strategija prema mladima i u drugim općinama. Već su započeti prvi koraci za provođenje istraživanja u Općini Centar – navode iz Instituta.

Strategija prema mladima zakonska je obaveza svih jedinica lokalne samouprave na području Federacije BiH i propisuje je Zakon o mladima FBiH, usvojen 2010. godine. Na izradi tog dokumenta radio je Institut za razvoj mladih KULT.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

KULT - Da postoje ljudi čiji koraci doprinose zajednici dokaz je i EKO EHO-Centar za edukaciju

Institut za razvoj mladih KULT organizira Kamp aktivizma u zajednici

Prva Konvencija o radu s mladima okupila brojne stručnjake i mlade ljude iz cijele BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo