Bosna i Hercegovina     | 25.06.2020. 15:13 |

Novi ministar finansija BPK-a Goražde Esad Kanlić

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 25. juna (FENA) - Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća prihvatila je ostavku kantonalnog ministra za finansije Mirsada Agovića (NBL) te donijela odluku o njegovom razriješenju.

Istovremeno, na prijedlog Nezavisne bosanskohrercegovačke liste (NBL) premijerka Obuća danas je donijela odluku o imenovanju Esada Kanlića na ovu poziciju.

- Odluke su proslijeđene Komisiji za izbor i imenovanje Skupštine BPK Goražde na dalje postupanje, a vjerovatno će se to desiti sutra za kada je zakazana vanredna sjednica kantonalnog parlamenta. Ministru Agoviću zahvaljujem na dosadašnjoj uspješnoj saradnji te  radu koji je obavljao jako korektno i kvalitetno, i želim mu puno uspjeha u njegovom budućem radnom angažmanu - izjavila je Obuća.    

Mirsad Agović ostavku na poziciju ministra finansija podnio je 5. juna, uz obrazloženje da su razlozi privatne prirode, što je kantonalna vlada danas i prihvatila.

Budući ministar finansija Esad Kanlić diplomirani je ekonomista, a od 2013. godine je radio kao uposlenik kompanije "Emka-Bekto“.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

MMF imenovao Kristalinu Georgievu za drugi petogodišnji mandat

VSTV BiH - Sanela Čajić imenovana na poziciju sudije Općinskog suda u Banovićima

Dogovoreno intenziviranje privredne saradnje TK i BPK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'