Bosna i Hercegovina     | 26.06.2020. 12:45 |

SKB Mostar za 18 mjeseci dobiva novu zgradu Pedijatrije

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 26. rujna (FENA) – Ugovor o izgradnji nove zgrade Pedijatrije potpisali su u petak u Mostaru ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić i Josip Kožul uime izvođača radova tvrtke "A3".

Vrijednost ugovorenih radova je 18 milijuna maraka, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda.

Prilikom potpisivanja ugovora Kvresić je istaknuo da radovi počinju već za desetak dana, a planirani završetak je za 18 mjeseci.

- Staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati i stoga smo se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će se prostirat na 9.000 kvadrata i nalazit će se nasuprot Onkologije. Imat će 200 kreveta, duplo više nego sada - kazao je Kvesić.

Po njegovim riječima, koncept liječenja djece znatno se promijenio.

- Između ostalog, obveza je osigurati smještaj za majku tako da ćemo imati otprilike jednak broj kreveta za majke i za djecu. Također, planiran je dnevna bolnica za djecu i dječja kirurgija - kazao je Kvesić.

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić kazao je kako mu je osobito zadovoljstvo što može prisustvovati ovom događaju jer, kako je kazao, uloženo je mnogo vremena i mnogo truda u taj projekt.

- Imali smo otežavajućih okolnosti i ovaj covid-19 nas je usporio, ali sve smo prebrodili, potpisali smo ugovor i zgrada Pedijatrije bit će izgrađena za godinu i pol dana - ustvrdio je Mandić.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je tom prigodom kazao da je ovo još jedan u nizu projekata koji je u zadnjih 20 godina SKB-u Mostar omogućio da postane respektabilna zdravstvena ustanova kako u kadrovskom, tako i u tehničkom smislu.

- Vjerujem da je ovo jedan u nizu onih projekat koje lagano privodimo kraju za zaokruženje jednog cjelovitog projekta SKB-a (…) Pomagali smo u onoj mjeri u kojoj smo mi mogli dati pomoć, jer smo svjesni što za nas znači svaka od ovih klinika posebno Pedijatrija - kazao je Čović.

U vremenu pred nama, dodao je, suočit ćemo se s različitim pandemijama i iskušenjima i zbog toga je izrazio zahvalnost zdravstvenim djelatnicima koji su skrbili i skrbe o našem zdravlju.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočio je i ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a Rade Bošnjak.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Ministarstvo zdravstva RH nakon 30 godina vraća psihologe u domove zdravlja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo