Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost BPS-a

Saopćenje

PS: Nelegalni migranti u BIH ugrožavaju sigurnost građana i bh.vanjsku politiku

Zbog eskalacije nelegalnih migracija u Bosni i Hercegovini, BPS poziva Vijeće ministara BiH, te obje entitetske vlade da, koordiniranim djelovanjem, počnu sa aktivnom zaštitom bh.građana i njihove imovine od čestih napada i nasrtaja.

Napadi migranata u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, ubistva, fizička zlostavljanja i rušenje imovine, postaju svakodnevnica Bosne i Hercegovine, što je poruka bh.građanima da plaćaju porez državi/sistemu koji ne štiti njih i njihove porodice.

Život građana Bosne i Hercegovone mora biti na prvom mjestu svim nivoima bh.vlasti, bez izuzetka. Također, migrantima se mora ograničiti kretanje u Bosni i Hercegovini te poduzeti stroge mjere njihovog ponašanja u javnom prostoru. Napad na ijednog bh.državljanina, poraz je države Bosne i Hercegovine i neviđena sramota.

Posebno upozoravamo Vijeće ministara BiH, da razumiju kompromitaciju bh.države zbog migrantske politike. Migrantima jeste EU bliža preko Bosne i Hercegovine ali, smatramo, da ukoliko BiH postane njihov masovni kamp - a ide se u tom pravcu, da bi BiH time mogla biti odaljena od EU.

 

Centrala BPS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.