Kultura     | 29.06.2020. 10:53 |

'Baby Driver' zatvorio Drive-In Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. juna (FENA) - Sarajevski Drive-In Cinema završen je u nedjelju projekcijom filma "Baby Driver", a zatvaranju je, kao i prethodnih noći, prisustvovao veliki broj građana.

Program Drive-In Cinema pratilo je oko 1.300 ljubitelja sedme umjetnosti. Projekcijama za vikend prisustvovalli su i članovi Udruženja "Dajte nam šansu", koji su iz vozila Vlade Kantona Sarajevo pratili projekcije.

S obzirom na to da je interes publike bio ogroman, iz Omladinskog Film Festivala (OFF) Sarajevo, koje je i organizovalo tu atrakciju u glavnom gradu BiH, poručili su da za kraj jula i za septembar spremaju iznenađenja i nova Drive-In kina u sklopu Festivala, te neke posebne programe. Turneju kroz bh. gradove planiraju na jesen, saopćeno je iz OFF-a.

- Zahvalni smo Evropskoj uniji u BiH i Vladi Kantona Sarajevo bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Sve je proteklo uz poštivanje mjera propisanih zbog pandemije koronavirusa i bez ijednog incidenta. U realizaciju programa bili su uključeni i MUP Kantona Sarajevo, KJKP Rad, te brojni drugi. Hvala publici na pet prelijepih dana. Bez vas bi ovo bila samo ideja, a ovako je bilo mnogo više od toga - poručio je direktor OFF-a Kenan Musić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Filmski program OFF-a i SARTR-a posvećen Gazi od 22 do 24. novembra u Tešnju

Specijalni filmski program OFF-a i SARTR-a posvećen Gazi

Specijalni filmski program OFF-a i SARTR-a posvećen Gazi od 15. do 17. novembra

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana