Bosna i Hercegovina     | 29.06.2020. 13:05 |

VKBI pozvao na pružanje pomoći zdravstvenim radnicima u Novom Pazaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. juna (FENA) - Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca pozvalo je danas državne institucije Bosne i Hercegovine kao i entitetske zdravstvene krizne štabove da pruže pomoć i podršku  zdravstvenim radnicima u Novom Pazaru.

Kako su naveli u saopćenju, apele koji dolaze iz zdravstvenih institucija iz Novog Pazara zbog velikog broja pozitivnih na COVID-19 prate s zabrinutošću i empatijom u BiH.

Apelirali su i zamolili da državne institucije BiH uz koordinaciju s entitetskim i kantonalnim vladama i zdravstvenim štabovima, hitno poduzmu neophodne mjere u okvirima vlastitih mogućnosti kako bi se pružila pomoć i podrška zdravstvenim radnicima u bolnici u Novom Pazaru.

- Veliki je broj zdravstvenih radnika koje rade u zdravstvenim institucijama u Bosni i Hercegovini, posebno oni koji su porijeklom iz Sandžaka, koji su spremni dati pomoć i podršku svojim kolegama u bolnici u Novom Pazaru, pa tako i svim građanima Sandžaka - saopćeno je iz VKBI-a.

Izrazili su uvjerenje da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH poduzelo diplomatske aktivnosti prema Srbiji, kako bi se definirao način i uvjeti pod kojima se podrška i pomoć može realizirati.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

VKBI nije uključen u najavljeno okupljanje političkih organizacija bošnjačke provenijencije

VKBI: Dodik svjesno, namjerno i planski iznosi potpuno izokrenute činjenice i čiste laži

Američki veleposlanik: Mladi su budućnost Novog Pazara

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'