Bosna i Hercegovina     | 29.06.2020. 16:08 |

Stožer Mostara usvojio Izvješće o poduzetim aktivnostima tijekom pandemije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. lipnja (FENA) - Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara održanoj u ponedjeljak pod predsjedanjem gradonačelnika Ljube Bešlića prezentirano je Izvješće o poduzetim aktivnostima službi zaštite i spašavanja Grada Mostara za vrijeme trajanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa, a koje je nakon rasprave jednoglasno usvojeno.

Također, u informaciji o epidemiološkoj situaciji naglašeno je kako je potrebno poštovati preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

S ciljem prevencije širenja koronavirusa na sjednici je donesen zaključak kako je potrebno pojačano vršiti i nadzor rada ugostiteljskih objekata i poštivanja radnog vremena.

Stožer apelira građanima Mostara da se ne okupljaju u velim skupinama, da drže fizičku distancu, koriste zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštuju naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju, te da u svakoj prilici, kako kažu, postupaju savjesno i primjereno okolnostima.

"Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je važno jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", ističu iz navedenog Stožera.

Službe zaštite i spašavanja Grada Mostara bile su aktivne tijekom cijelog trajanja krize koronavirusa te će također i dalje svakodnevno nastavit pratiti epidemiološku situaciju i po potrebi djelovati, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'