Svijet     | 01.07.2020. 11:27 |

Danas neće biti objava predložene aneksije okupirane Zapadne obale

FENA Internet

JERUSALEM, 1. jula (FENA) - Izraelski ministar vanjskih poslova izjavio je u srijedu kako je malo vjerovatno da će se objava predložene aneksije okupirane Zapadne obale desiti tokom današnjeg dana, datuma koji je odredila koalicijska vlada za početak rasprava o tom potezu.

- Izgleda mi malo vjerovatno da bi se to moglo desiti danas – izjavio je ministar Gabi Ashkenazi, član centrističke stranke Plavi i Bijeli koja je u koaliciji s Netanyahuovim konzervativnim Likudom, za izraelski vojni radio.         

- Podsjećam da se neće ništa desiti danas po pitanju (širenja izraelskog) suvereniteta – kazao je.

U nagovještaju jaza unutar koalicije oko tempiranja svakog jednostranog poteza, kome se žestoko protive Palestinci i neke svjetske sile, Ashkenazi  je proslijedio pitanja o toj temi na Netanyahua.

Premijer je, nakon sastanka s američkim posrednicima u utorak radi rasprava o aneksiji unutar okvira bliskoistočnog plana američkog predsjednika Donalda Trumpa, izjavio da će takvi razgovori potrajati još nekoliko dana – u još jednom odbacivanju 1. jula kao početnog dana diskusija o aneksiji, prenosi Reuters.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

ICJ naredio Izraelu da poduzme mjere na osiguranju pomoći za Palestince u Gazi

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

Izrael intenzivno bombardirao jug Gaze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo