Bosna i Hercegovina     | 01.07.2020. 13:29 |

Nagrađeni najbolji učenici s područja opštine Srebrenica

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 1. jula (FENA) - Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić upriličio je prijem za najbolje učenike osnovce i srednjoškolce s područja te opštine.

Ovom prilikom uručio je novčane nagrade za 30 najboljih učenika, a svečanom prijemu prisustovali su i direktori škola.

Nagrađeno je 14 učenika "Prve osnovne škole“ i dvije učenice osnovne škole iz Skelana "Kosta Todorović“, kao i 14 učenika iz Srednjoškolskog centra Srebrenica.

Grujičić ističe da Opština svakodnevno izdvaja značajna sredstva za obrazovanje.

- Danas smo nagradili 30 učenika i vjerujem da će ih u budućnosti biti više. Na ovaj način smo pokazali da brinemo o mladim i najuspješnim ljudima. Oni su najbolja slika Srebrenice, jer na svim održanim takmičenjima oni pokažu da Srebrenica nije samo prošlost, nego da ima i svijetlu budućnost. Njihov rad i trud moramo da njegujemo i pomažemo - rekao je Grujičić.

Direktor "Prve osnovne škole“ Dragi Jovanović kazao je da je iz ove ustanove nagrađeno 14 učenika, a među njima je jedan učenik generacije.

- Ponosni smo na ovu generaciju, kao i na prethodne. U narednom periodu lokalna zajednica će imati vrijedne i čestite ljude koji će doprinijeti razvoju zajednice – istakao je Jovanović.

Direktor Srednjoškolskog centra Momčilo Cvijetinović čestitao je najboljim učenicima i ujedno poželio svima sreću u daljem obrazovanju.

- Ova generacija je donijela jedan od najznačajnijih uspjeha u takmičenjima, kao što je bilo takmičenje za inovaciju. Nadam se da će naredne generacije ponavljati i popravljati ove uspjehe. Učenicima želim da uspješno polože prijemne na fakultetima i da završe željene fakultete i nakon toga da se vrate u Srebrenicu i svojim radom doprinesu razvoju lokalne zajednice - rekao je Cvijetinović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom