Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SBB BiH

Saopćenje

Saopćenje SBB-a: Radončić podržao zahtjeve poslodavaca

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić održao je konsultativni sastanak sa predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnanom Smailbegovićem i direktorom Udruge poslodavaca FBiH Mladenom Pandurevićem. Tokom sastanka potencirani su problemi s kojima se susreću poslodavci i uposlenici zbog višemjesečne pandemije i ogromnih ekonomskih posljedica koje privreda trpi.

Predstavnici poslodavaca urgiraju da parlamentarne stranke učine dodatne napore i što prije usvoje  reformske zakone, koji su i dalje na čekanju u Parlamentu FBiH. Predložene mjere, uz amandmansku korekciju, dovele bi do neophodnog rasterećenja privrede i omogućili  povećanje prihoda zaposlenika i očuvanja radnih mjesta.

Od Radončića je, kao realiziranog privrednika, zatraženo da se što više uključi u objedinjavanje svih političkih faktora i ekonomske struke, kako bi se što prije došlo do prihvatljivih rješenja, iza kojih stoje poslodavci, ali su i značajno usaglašeni sa predstavnicima sindikata.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.