Bosna i Hercegovina     | 03.07.2020. 11:02 |

Gornjovakufski vijećnici nezadovoljni izvještajem o izvršenju budžeta

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 3. jula (FENA) - Izvještaj o izvršenju općinskog budžeta od 1. januara do 31. marta 2020. nije dobio potreban broj glasova na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

-Kada je u pitanju izvršenje budžetskih stavki za prvi kvartal, ništa tu nije sakriveno. Odlukom o privremenom finansiranju, utrošili smo jednu četvrtinu sredstava. Praktično je to iznos koji smo potrošili i u prethodnoj godini. Dakle, nismo izašli iz planiranih okvira - kazao je načelnik tog grada Sead Čaušević.

Dodaje kako su se, prilikom razmatranja ove tačke dnevnog reda, čule brojne primjedbe vijećnika, koji su za govornicom "iznosili mišljenja koja najčešće nisu bila u skladu s postojećim zakonima“.  

- Ova godina je izborna, i to se danas najbolje vidjelo. Ne bih dalje komentirao. Uglavnom, mi idemo dalje s izvršenjem budžeta koji smo proglasili 1. aprila. Ali, definitivno, očekuje nas buran ostatak godine - istaknuo je.

Usvojeni su izvještaji o radu za 2019. i planovi rada za ovu godinu Centra za obrazovanje, sport i kulturu, Biroa za zapošljavanje, te javnih-komunalnih preduzeća "Vodovod i kanalizacija“ i "Radovina“.

Podršku vijećnika dobila je odluka o uspostavi pješačke zone u urbanim dijelovima grada, kao i odluka kojom se definira postupak ostvarivanja prava na subvencioniranje najamnine za objekte neprofitno-socijalnog stanovanja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

OV Ilidža usvojilo Nacrt budžeta za 2023. godinu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!