Bosna i Hercegovina     | 03.07.2020. 12:30 |

Zvizdić čestitao 4. juli, Dan nezavisnosti SAD-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić uputio je čestitku ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Ericu Nelsonu, zvaničnicima SAD i američkom narodu povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

- Dragi prijatelji Bosne i Hercegovine, čestitam vam 4. juli, Dan nezavisnosti, veliki praznik utemeljenja vaše države. Ovaj historijski datum, koliko je važan za američki narod, jednako je značajan i za političku historiju čovječanstva, jer označava rođenje države utemeljene na univerzalnim vrijednostima slobode, demokratije i potrage za srećom za svakog čovjeka.

Zahvaljujem vam na kontinuiranoj podršci i pomoći mojoj domovini Bosni i Hercegovini, kao i iskrenom prijateljstvu koje ste iskazivali u najtežim trenucima. Naša dosadašnja saradnja je bila otvorena i uspješna, bazirana na iskrenim odnosima i međusobnom razumijevanju, i siguran sam da će takva ostati i u budućnosti. Sa iskrenom vjerom u snagu našeg prijateljstva čestitam vam Dan nezavisnosti - kaže se u Zvizdićevoj čestitki, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću  PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo