Bosna i Hercegovina     | 03.07.2020. 13:07 |

Mahmutbegović čestitala Dan nezavisnosti SAD-a

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović čestitala je ambasadoru SAD-a u Bosni i Hercegovini Ericu Nelsonu i  Amerikancima Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, koji se obilježava 4. jula. 

Dan nezavisnosti je, ističe, najveće i najvažnije u historiji jedne države i jednog naroda.

Građani Federacije i Bosne i Hercegovine to posebno cijene jer su se, kako kaže Mahmutbegović, i sami prije svega nekoliko decenija nalazili na velikoj historijskoj raskrsnici naše i nezavisnosti naše jedine države, BiH.

- Nezavisnost BiH je stečena i očuvana zahvaljujući i vama, našim istinskim prijateljima, koji ste uvijek stajali uz našu državu i naše narode i građane. Stajali i stojite uz sve one civilizacijske vrijednosti na kojima se temelje SAD i za koje smo se mi, uz vašu pomoć, nesebično borili i zalagali i na kojima želimo da izgradimo i kontinuirano unaprijeđujemo našu BiH, zemlju raznolikosti i različitosti, zemlju u kojoj se vijekovima živjelo „jedni sa drugima“, a nikada „jedni pored drugih“. Baštinimo i živimo iste vrijednosti i zato posebno i osjećamo obilježavanje i proslavu Dana nezavisnosti naših prijatelja, Sjedinjenih Američkih Država - navodi u čestitci Mahmutbegović. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Anketa - Afroamerikanci manje su pod uticajem Bidenove poruke da Trump prijeti demokratiji

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!