Sport

U Slobodi prezentirali trenutno stanje i planove za naredni period

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 3. jula (FENA) – Predsjednik Upravnog odbora tuzlanske Slobode Elmir Šećerbegović govorio je na današnjoj konferenciji za novinare o urađenom u minulom razdoblju, te o planovima za naredni period, posebno apostrofirajući start nove sezone u Premijer ligi BiH.

Rekao je da klub na čijem je čelu izbjegao je scenario kakav je doživio Čelik, ali da unatoč tome što je Sloboda u dosta stabilnoj finansijskoj situaciji, ništa još nije sigurno.

- Ne znači da se scenario kao za Čelik neće desiti ako ne budemo radili kako treba, ali za sada smo u mirnijoj luci i odlika toga je bila činjenica da smo dobili licencu na prvostepenoj komisiji. Uspjeli smo u velikoj mjeri smanjiti dugove uplatama i dogovorenim reprogramom. Krivulja zaduživanja ide silaznom putanjom i krajem iduće godine vjerujem da ćemo biti na nuli – kaže Šećerbegović.

Dodao je da trenutno postoje dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, povjeriocima, ali i na osnovu sudskih presuda, te će se to u dogledno vrijeme iznivelisati. Bitno je, rekao je, da je Sloboda u kontinuitetu u prvih pet mjeseci vršila uplate prema uposlenicima i igračima.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.