Bosna i Hercegovina     | 03.07.2020. 15:40 |

Ugovori o sufinansiranju osam boračkih udruženja s područja Novog Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je ugovore o sufinansiranju osam boračkih udruženja sa statusom od posebnog interesa i društvenog značaja za općinu Novo Sarajevo.

Općinski načelnik Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo svake godine finansira mnoge projekte boračkih udruženja s ciljem njegovanja kulture sjećanja na period agresije na BiH 1992-1995. godina, kao i na herojske dane u periodu 1941-1945. godine.

Pojašnjava da nisu održane mnoge planirane javne manifestacije i događaji vezanih za realizaciju projekata boračkih udruženja, zbog dešavanja i mjera uzrokovanih pandemijom virusa korona.

- Kao društveno-odgovorna lokalna zajednica mi smo, u ime dosadašnje uspješne saradnje, kao i cijeneći značaj postojanja i angažmana tih udruženja i u skladu s Odlukom Općinskog vijeća, osigurali 80.000 KM za redovne aktivnosti udruženja - istakao je Koldžo.

Dodaje da će sve aktivnosti biti realizirane u znatno reduciranom obliku, zbog aktuelne pandemije virusa korona.

- U skladu sa odredbama Odluke Općinskog vijeća Novo Sarajevo o utvrđivanju visine finansijskih sredstava za sufinansiranje boračkih udruženja sa statusom od posebnog interesa i društvenog značaja za Općinu Novo Sarajevo, u Budžetu Općine za te namjene raspoređeno je 80.000 KM - navode iz Općine Novo Sarajevo.

Ugovori su potpisani u prostorijama Memorijalnog centra Trg heroja. Potpisnici su  predstavnici Udruženja 'Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Novo Sarajevo', '1.Slavna-111. Viteška brigada-Sarajevo', Udruženje ratnih vojnih invalida Općine Novo Sarajevo, DNRP Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka Novo Sarajevo, Udruženje antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Općine Novo Sarajevo, Udruženje Organizacija demobiliziranih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine Općine Novo Sarajevo, Udruženje boraca Patriotska liga - organizatora otpora-veterana rata Općine Novo Sarajevo i Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!