Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Šarović: Grujičić nije opravdao povjerenje srpskog naroda u Srebrenici, SDS će imati svog kandidata

Srpska demokratska stranka je uvijek opšti interes, interes srpskog naroda i Republike Srpske stavljala na prvo mjesto i tako će biti i ovaj put na lokalnim izborima u Srebrenici, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović, nakon sastanka sa OO SDS-a Srebrenica.

Šarović je istakao da je veoma važno da stranke koje dolaze iz Republike Srpske postignu dogovor o jednom zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Srebrenica i da će Srpska demokratska stranka pokrenuti inicijativu za dogovor političkih stranaka oko jednog, zajedničkog kandidata. To treba biti neko ko je ''sposoban da sve ujedini, da nema hipoteka iza sebe i da se odgovorno odnosi prema budžetu i donatorskim sredstvima'', istakao je Šarović.

''Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika opštine Mladena Grujičića koji dolazi iz SNSD, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici ali Grujičić nažalost nije opravdao povjerenje naroda. Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje, ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici“, naglašava Šarović.

„Za nas je najvažnije da kandidat bude najkvalitetnije moguće rješenje za Srebrenicu, čovjek koji će raditi na razvoju Srebrenice i zadržavanju stanovništva i koji će biti otvoren za dijalog sa svima i fer i u daljim međustranačkim odnosima”

„U tom smislu SDS iz svojih redova kao kandidata za načelnika Srebrenice predlaže gospodina Milisava Marjanovića za koga smo uvjereni da može uspješno provoditi i realizovati zajedničke interese naroda i voditi ovu lokalnu zajednicu. Vjerujemo da se i druge političke partije koje dolaze iz Republike Srpske mogu okupiti oko ovog kandidata jer se radi o osobi koja, za razliku od aktuelnog načelnika, iza sebe nema bilo kavih hipoteka, osobi koja će se zasigurno odgovorno odnositi prema svim građanima i istrajno raditi na razvoju ove sredine“ – zaključio je Šarović.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.