Bosna i Hercegovina     | 06.07.2020. 18:38 |

Kanton i Grad Sarajevo - Nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar finansija Jasmin Halebić danas su razgovarali s gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom  o nastavku i unapređenju saradnje između Grada i Kantona.

Nenadić je informirao gradonačelnika o značajnim projektima na kojima Vlada Kantona Sarajevo u posljednja dva mjeseca intenzivno radi. Tu se prvenstveno misli na projekte iz saobraćaja u mirovanju, kao i na one iz oblasti kulture, ali i druge projekte koji su od zajedničkog interesa za Grad, Kanton i općine, ali i za sve građane Kantona.   

Zatraženo je unapređenje rješavanja pitanja za izdavanje građevinskih dozvola za most preko Miljacke, koji se nalazi na trasi Prve transverzale, o čemu će se razgovarati detaljnije na sastanku Operativnog tima u srijedu.

- Nama je u interesu da naši građani i grad dobiju i most i muzej, neovisno o tome ko će to realizirati - poručio je premijer Nenadić.

Bilo je riječi i o rješavanju smještaja administracije grada, Kantona i dijela Evropskih institucija  u prostorije zgrade Vječne vatre, koja je u vlasništvu Federacije BiH.

Gradonačelnik Skaka i premijer Nenadić su izrazili zadovoljstvo dobrom saradnjom, te najavili sastanke na kojima će nastaviti razgovore o spomenutim i drugim aktuelnim temama, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) M. L.

KS

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'