Regija

Blagi pad broja novozaraženih u Srbiji, vojska postavila krevete u Areni

Saopćenje, Foto FENA/Ilustracija

BEOGRAD, 6. srpnja (FENA) - U Srbiji je u zadnja 24 sata registriran blagi pad broja zaraženih koronavirusom - potvrđeno je 289 novih slučajeva među 7872 testirana uzorka, a preminulo je još šest osoba, priopćilo je srbijansko ministarstvo zdravstva dok je vojska završila s postavljanjem kreveta u beogradskoj Areni.

 Od početka epidemije u toj zemlji testirano je 447.317 ljudi, od kojih je pozitivno na koronavirus bilo 16.420. Od posljedica covida-19 umrlo je 317 oboljelih, a na respiratorima su trenutno 93 pacijenta. 

 Pripadnici Vojske Srbije danas su postavljali krevete u beogradskoj Areni za pacijente zaražene koronavirusom koji imaju lakšu kliničku sliku.

 Ova privremena covid bolnica već bi danas mogla primiti prve pacijente, rekao je novinarima zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

 Kazao je da je odluka Kriznog stožera bila da se Arena ponovno preuredi u covid bolnicu s obzirom da je Beograd najveće žarište. Kapacitet privremene bolnice u Areni je 500 kreveta.

 Izvanredno stanje zbog velikog broja oboljelih od covida-19 uvedeno je u Beogradu i još 12 gradova i općina širom Srbije. Najteže stanje i dalje je u Novom Pazaru i Tutinu na Sandžaku, prenosi Hina. 

(FENA) C.K.