Bosna i Hercegovina     | 07.07.2020. 09:56 |

Hapšenje u Maglaju zbog droge

FENA Saopćenje

MAGLAJ, 7. jula (FENA) - Policija PS Maglaj došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe O.M., rođenog 1995. godine, iz Maglaja koja se dovodi u vezu s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom opojnih droga. 

U skladu s prikupljenim operativnim saznanjima, a s ciljem dokumentovanja krivičnog djela, službenici Policijske stanice Maglaj su u mjestu Jablanica, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi O.M.

Izvršenim pretresom pronađeno je i oduzeta droga amfetamini (speed), biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu i 858 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Pronađena materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon izvršenog pretresa O.M. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uprava policije MUP-a TK oduzela 70 kilograma droge

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

MUPZDK poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju utakmice BiH - Ukrajina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo