Svijet

U Kini osam novih slučajeva koronavirusa, svi uvezeni

Internet, Pivnica u Šangaju/Foto:Xinhua

PEKING, 7. jula (FENA) - Na kineskom kopnu u ponedjeljak je potvrđeno osam novih slučajeva COVID-19, od kojih su svi uvezeni.

Liaoning, Šangaj i Sichuan izvijestili su o dva nova uvezena slučaja, a unutarnja Mongolija i Guangdong  po jedan, navela je Nacionalna zdravstvena komisija u svom dnevnom izvještaju, prenosi Xinhua.

U ponedjeljak nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan s bolešću.

 Iz bolnica je u ponedjeljak otpušteno 10 pacijenata COVID-19, a dva nova sumnjiva slučaja prijavljena su na kopnu.

Do kraja ponedjeljka na kopnu je prijavljeno ukupno 1.942 uvezenih slučajeva. Od toga 1.870 je nakon oporavka otpušteno iz bolnice, a 72 osobe su hospitalizirane. Nije zabilježeno smrtnih slučajeva kod oboljelih koji su došli iz inostranstva u Kinu.

Do ponedjeljka, ukupno je, od početka epidemije koronavirusa u Kini,  potvrđeno na kopnu  83.565 slučajeva, uključujući 403 pacijenta koji se još liječe, od kojih je sedmero u teškom stanju.

Nakon oporavka otpušteno je 78.528 osoba, a na kopnu je umrlo 4.634 ljudi, objavila je komisija.

Do ponedjeljka je u posebnoj administrativnoj regiji (SAR) Hong Kong prijavljeno 1.285 potvrđenih slučajeva, uključujući sedam smrtnih slučajeva, 46 potvrđenih slučajeva je u SAR-u Macao, a 449 na Tajvanu, uključujući sedam smrtnih slučajeva.

Nakon oporavka iz bolnice je otpušteno 1.157 bolesnika s COVID-19 u Hong Kongu, 45 u Macao-u i 438 na Tajvanu.

(FENA) B.D.