Ekonomija     | 08.07.2020. 13:02 |

Herceg i Laketić s predstavnicima Klastera metala i plastike

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. srpnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i županijski ministar gospodarstva Željko Laketić primili su u srijedu predstavnike Klastera metala i plastike koji su ih upoznali o stanju u toj grani gospodarstva.

Željko Stojkić, Damir Škutor i Ivan Knezović uime Klastera istaknuli su dobru suradnju sa županijskom vladom naglasivši kako ona može biti poboljšana kroz potporu Europske unije i druge projekte u kojima sudjeluje Klaster, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike na Sveučilištu u Mostaru Željko Stojkić istaknuo je kako za realiziranje projekata koji podrazumijevaju snažniju suradnju Fakulteta s Klasterom metala i plastike očekuje potporu i uprave Sveučilišta, resornog ministarstva i Vlade HNŽ-a.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je kako potpora Vlade ovakvom vidu suradnje nije i nikada neće biti upitna.

"Svjestan sam kako samo sinergijom obrazovanja, gospodarstva i nas koji obnašamo izvršne funkcije možemo osigurati bolje uvjete življenja za građane BiH. Podsjetit ću također na to kako smo takozvanim 'korona zakonom' predvidjeli niz mjera potpore gospodarstvu. Iznosom od 425 maraka subvencionirat ćemo više od deset tisuća plaća, ali ćemo i nastaviti našu politiku poticaja u strateškim gospodarskim granama, odnosno poljoprivredi, vodoprivredi, turizmu, poduzetništvu, cestogradnji i drugim, čime otvaramo prostor za oporavak gospodarstva", istaknuo je Herceg.

Dodao je kako je Vlada HNž-a zakonom otvorila prostor i za druge subvencije u gospodarstvu.

"Predvidjeli smo i otvaranje kreditne linije s Razvojnom bankom ili s nekom od poslovnih banaka, za koje bi Vlada subvencionirala kamate gospodarstvenicima. Također očekujem da se u potporu gospodarstvu snažnije uključe i jedinice lokalne samouprave", kazao je Herceg.

Predstavnici Klastera zahvalili su Vladi HNŽ-a na spremnosti da podupre projekte navedenog fakulteta koji, s jedne strane, imaju za cilj dualno obrazovanje, a s druge, pomoć gospodarstvu, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana