Bosna i Hercegovina     | 09.07.2020. 14:15 |

Ataše za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske u BiH u posjetu GPBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. srpnja (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić primili su u četvrtak novoimenovanog atašea za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske u BiH Phillippea Gangloffa, sa svojim suradnicama asistenticom policijskog atašea Vanessom Roumiguie i Nisvetom Hadžić.

Ravnatelj GP BiH Zoran Galić čestitao je novoimenovanom atašeu koji je prvi put u posjetu GPBiH i predstavio mu agenciju, njenu strukturu, nadležnosti i trenutne aktivnosti koje se provode na granici BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Razgovarali se i o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i regiji, posebno o teretu migrantske krize s kojim se GP BiH godinama bori.

"Granična policija BiH suočava se s velikim izazovima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi. Sve je veći priljev migranata koji pokušavaju ilegalno prijeći državnu granicu. Granična policija BiH se godinama bori s manjkom kadrova te kontinuirano obavlja privremeni interni premještaj, kao i izvanredno angažiranje policijskih službenika u postrojbe koje su najviše izložene migracijskom pritisku", kazao je Galić.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim sigurnosnim pitanjima te o borbi protiv koronavirusa.

Sudionici sastanka složili su se da policijski službenici GP BiH moraju biti maksimalno zaštićeni i opremljeni kako bi i sami zaštitili druge i poduzeli sve moguće mjere kako ne bi došlo do širenja covida-19.

Ravnatelj Galić i ataše za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske u BiH obostrano su iskazali otvorenost za nastavkom suradnje Granične policije BiH i Veleposlanstva Francuske u BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Državljani Turske uhićeni zbog krijumčarenja 17 državljana Turske  

U tijeku operativna akcija SPIDER na području Dervente i Zvornika

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 osobe afroazijskog porijekla

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana