Kultura     | 11.07.2020. 11:53 |

Ivana Glavić iz Kanade najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 11. srpnja (FENA) - Ivana Glavić iz Kanade najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji na sedmoj po redu Reviji tradicionalne odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske održanoj u petak u posebnim tehničkim uvjetima u Tomislavgradu.

Zbog epidemije koronavirusa, ovogodišnja revija i izbor upriličeni su na drugačiji način od uobičajenog, pa su tako gledatelji na tomislavgradskom Trgu gange i hajdučke družine ovu manifestaciju gledali on-line na video zidu uz poštivanje preporučenih higijensko-epidemioloških mjera.

Prvom pratiljom proglašena je Angela Miljak iz Južnoafričke Republike, druga pratilja je Annmaria Bunoza iz Austrije, dok je prema internetskom glasovanju i izboru posjetitelja Fecebook stranice Udruge "Stećak" za miss fotogeničnosti izabrana Petra Anić iz Posušja.

U ovogodišnjem natjecanju sudjelovale su 23 djevojke iz 15 zemalja, a cilj ove manifestacije je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Uime organizatora ovog natjecanja, Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" i Hrvatske matice iseljenika, Zvonko Martić za Fenu je kazao kako će djevojke dobiti pobjedničke lente i nagrade u vidu replika tradicijskih nakita BiH kao sto su dobivali i prethodnih godina samo ovaj put poštom i na kućne adrese, a omogućeno će im biti i da sudjeluju na osmoj reviji tradicionalne odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Žiri, koji je donio odluku o pobjednici te o prvoj i drugoj pratilji, činili su glavni urednik bh. izdanja Večernjeg lista Jozo Pavković, poduzetnica iz Tomislavgrada Marija Perić, zagrebački poduzetnik Ivan Miloloža i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Grlić Radman: Hrvati u Argentini su "veliki potencijal“ za doseljenje u Hrvatsku

Žigmanov ide na konzultacije kod Vučića, žali zbog novog nesporazuma

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta