Bosna i Hercegovina     | 13.07.2020. 14:06 |

MUP HNŽ-a izdao 121 prekršajni nalog u prvih deset dana akcije 'Motocikl'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. srpnja (FENA) - Policijska uprava (PU) MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) kroz operativnu akciju "Motocikl" od 1. srpnja do 10. srpnja kontrolirala je 207 motociklista, od kojih je iz prometa isključila njih 11 te izdala 121 prekršajni nalog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama BiH.

Kontinuiranim praćenjem i analizom stanja sigurnosti prometa u ovoj županiji uočeno je da znatan broj vozača motocikla nepoštivanjem prometnih propisa ugrožava svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici MUP-a HNŽ-a.

"Posebno je uočeno kako velik broj motociklista u vožnji ne koristi zaštitnu kacigu, vozi neregistrirani motocikl, stvara preveliku buku, upravlja motociklom bez položenog vozačkog ispita 'A' kategorije, te obijesnom vožnjom ugrožava sigurnost prometa na cestama", ističu iz županijskog MUP-a.

Uzimajući u obzir sve navedeno, PU MUP-a HNŽ-a provodi navedenu akciju od 1. srpnja sve do 30. rujna s pojačanom kontrolom prometa i težištem na sankcioniranje motociklista koji se protupravno ponašaju, a sve u cilju smanjenja prometnih nezgoda i stradalih, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Konjičani pucali na Jablaničane

Mostar: Uhićen jedan od sudionika incidenta ispred Mašinsko-saobraćajne škole

Duševni bolesnik slao lažne dojave o postavljenim bombama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo