Bosna i Hercegovina     | 14.07.2020. 12:49 |

Podžić-Koč-Tatar: Podrška Turske evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službenu posjetu primio ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koča, kao i novog turskog vojnog izaslanika brigadira Mustafu Sitkija Tatara.

Ministar Podžić je zahvalio ambasadoru Koču na značajnom angažmanu Turske na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Posebno je istaknuto sudjelovanje kadeta BiH na vojnim akademijama u Turskoj, a razgovarano je i o mogućnostima školovanja medicinskih kadrova BiH u cilju razvoju sanitetske službe u OSBiH.

Ambasador Koč je naglasio da će Republika Turska i dalje pružati čvrstu potporu BiH na njenom putu ka Evropskoj uniji i NATO-savezu.

Novoimenovani vojni izaslanik brigadir Tatar je istaknuo da će biti na stalnom rasplaganju za sve buduće projekte suradnje BiH i Turske.

Ministar Podžić je brigadiru Tataru zaželio sretan početak službe u BiH te naglasio da je suradnja s turskim vojnim izaslanicima u BiH uvijek bila izvrsna, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo