Bosna i Hercegovina     | 17.07.2020. 11:18 |

Zbog droge i oružja pritvoren Mostarac

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. srpnja (FENA) - Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Draganu Džebi (1976.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u stjecaju s kaznenim djelom posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga i kaznenim djelom nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.    

Dragan Džeba zv. "Baka" sumnjiči se da je od 17.12.2018. godine do 12.07.2020. godine, u više navrata, na različitim lokalitetima (Čupovo u mjestu Buna, općina Mostar, ulica Kralja Tomislava 89 u Mostaru i kuća koju koristi u naselju Maloševići, općina Mostar) neovlašteno posjedovao, kao i držao radi prodaje određenu količinu tvari koje predstavljaju opojnu drogu Cannabis i amfetamin, kao i dana 09.03.2019. godine, oko 16,45 sati, prilikom pretresa stana u ulici Kralja Tomislava 89 u Mostaru, neovlašteno držao tri okvira od automatske puške napunjena s po trideset odgovarajućih metaka ca. 7.62, šest okvira od puške tzv. "papovka" napunjeno s po deset metaka odgovarajućeg streljiva i jedan okvir od puške napunjen s pet metaka odgovarajućeg streljiva, jedno originalno kartonsko pakiranje s dvadeset komada streljiva cal. 7.62mm.                        

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, priopćilo je Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priština: Produžen pritvor trojici osumnjičenih za napad u Banjskoj na sjveru Kosova

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu