Svijet     | 17.07.2020. 17:11 |

Zovko pozdravila usvajanje Izvješća o učinkovitim mjerama za 'Zeleni' Erasmus+

FENA Saopćenje

BRUXELLES, 17. srpnja (FENA) - Odbor za kulturu i obrazovanje (CULT) usvojio je Izvješće o učinkovitim mjerama za "Zeleni" Erasmus+, Kreativnu Europu i Europske snage solidarnosti, a izvjestiteljica iz sjene za Klub zastupnika Europske pučke stranke (EPP) Željana Zovko pozdravila je usvajanje Izvješća, naglasivši njegov mogući utjecaj na navedena tri instrumenta.

"Cilj Izvješća je unaprijediti iskustvo sudionika provođenjem ekološki osviještenih mjera, kao na primjer promoviranje korištenja drugih prijevoznih sredstava i digitalnih alata te razmjena najboljih praksi. Vrlo bitan aspekt ovog izvješća je da su zadržani svi ključni elementi programa – mobilnost, obrazovanje i kreativnost", naglasila je Zovko.

Ona smatra da prijedlog Europskog zelenog plana u kombinaciji s tekućim pregovorima o ovim vodećim instrumentima predstavlja najbolji momentum za promoviranje suvremene i održive nove verzije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću EPP-a.

Zovko je također naglasila da ovi programi mogu odigrati ključnu ulogu u gospodarskom oporavku nakon krize izazvane pandemijom covida-19.

"Kada rizici za zdravlje budu u dovoljnoj mjeri smanjeni, sudionici programa Erasmus+, Europske snage solidarnosti i Kreativna Europa moći će se ponovno angažirati, razvijati naš turizam i mobilnost, promovirati našu kulturu i ponovno graditi imidž Europske unije", dodala je Zovko.

Odbor za kulturu i obrazovanje usvojio je Izvješće 13. srpnja s 23 glasa za, tri protiv i tri suzdržana, a glasovanje na plenarnoj sjednici zakazano je za rujan, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Zovko: Odlukom Europskog vijeća BiH je trajno usmjerena na kolosijek europskih integracija

Zovko: Hrvati u zemljama bez konzularnog predstavništva imat će bržu i efikasniju konzularnu zaštitu

Zovko: Stvoreni preduvjeti za donošenje izbornog zakona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo