Kultura     | 29.07.2020. 14:10 |

Izložba Bojana Stojčića “Viva la Transicion” u Umjetničkoj galeriji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) – Samostalna izložba umjetnika Bojana Stojčića pod nazivom “Viva la Transicion”  bit će otvorena od sutra u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

Izložba je najavljena postavkom instalacije Tražim osobu na fasadi galerije, koja je izazvala veliki interes javnosti. Organizacija izložbe ostvarena je uz podršku Zajedničkog regionalnog programa Ujedinjenih nacija „Dijalog za budućnost“. Kustosica izložbe je Amila Ramović, saopćeno je iz Umjetničke galerije BiH.

Bojan Stojčić  je jedan od najsnažnijih glasova recentne umjetnosti iz Bosne i Hercegovine. Njegov rad predstavljen je i odabran u renomiranim umjetničkim institucijama te privatnim kolekcijama u Sjevernoj Americi i Evropi.

Uz poštivanje mjera zaštite, izložba će biti otvorena svakoga dana osim nedjelje od 30.jula  do 30. augusta  u Umjetničkoj galeriji BIH. Produkciju izložbe podržali su Kreativni tim Ideologija, te brojni prijatelji i saradnici.

Izložba Bojana Stojčića “Viva la Transicion” provodi se u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprjeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo