Bosna i Hercegovina     | 21.07.2020. 10:38 |

Korigovan dnevni red sjednice NSRS, povučen zakon o provjeri diploma

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 21. jula (FENA) - Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) počela je u Banjoj Luci, a na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a sa dnevnog reda su povučeni svi izvještaji i informacije. 

Konačan prijedlog dnevnog reda usaglašen je uoči samog zasjedanja, nakon što je Vlada RS dostavila mišljenje o hitnosti predloženih tačaka dnevnog reda kako bi se, zbog epidemiološke situacije, korigovao obim predloženog dnevnog reda.

Na prijedlog entitetske vlade dnevni red je proširen izmjenama i dopunama Zakona o podsticajima u privredi RS, po hitnom postupku, dok je povučen Nacrt zakona o protivgradnoj zaštiti.

Također, na zahtjev poslanice PDP-a Jelene Trivić sa dnevnog reda je povučen Nacrta zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava RS, čiji je ona predlagač.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja i Prijedlog zakona o poreskom postupku RS.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju po hitnom postupku, o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji, kao i Prijedlog zakona o sportu u RS.

Bit će razmatrani Nacrt izmjena i dopuna Zakona o gasu.

U toku je rasprava o prvoj tački, poslaničkim pitanjima ministrima u Vladi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo