Bosna i Hercegovina     | 21.07.2020. 17:26 |

Turković primila pismo zahvale Bošnjačkog nacionalnog vijeća Srbije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je pismo zahvale predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasmine Curić, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

- U svoje ime i uime Bošnjačkog nacionalnog vijeća ovim putem upućujem zahvalnost Vama, Ministarstvu vanjskih poslova BiH i državi Bosni i Hercegovini na pomoći u medicinskom osoblju koje je boravilo u Novom Pazaru prethodnih desetak dana. Iskusni ljekari i tehničari iz Bosne i Hercegovine su dali neizmjeran doprinos i pomogli zdravstvenim ustanovama u Sandžaku da se izbore s rastućim brojem slučajeva koronavirusa - stoji u pismu. 

Curić se naročito zahvaljuje Turković zbog činjenice što je uspjela da "istrajnim zalaganjem prevaziđe sve političke i diplomatske prepreke koje su sprečavale dolazak ljekara iz BiH u Sandžak", te navodi da su Ministarstvo vanjskih poslova BiH i bosansko-hercegovačka diplomatija dolaskom ljekara u Sandžak pokazali svoju snagu i značaj.

- Koristim ovu priliku da Vama i narodu Bosne i Hercegovine uputim riječi zahvalnosti i za pomoć u medicinskoj opremi koja svakodnevno pristiže u Sandžak. Budite uvjereni da Sandžak i Bošnjaci Sandžaka neće zaboraviti podršku koju nam pružate u ovim, za nas, jako teškim trenucima - zaključila je Curić. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana