Bosna i Hercegovina     | 22.07.2020. 09:58 |

U Općoj bolnici urađen drugi carski rez trudnici pozitivnoj na Covid-19

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 22. jula (FENA) - Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", medicinski tim je uradio drugi porod carskim rezom pacijentici pozitivnoj na SARS-Cov 2.

Operacija je urađena prema trenutnim smjernicama za Covid pozitivne trudnice u spinalnoj anesteziji. Postoperativno stanje majke je uredno kao i novorođenčeta, koje je uz majku uz sve preporučene mjere zaštite i samozaštite.

Porodilište Opće bolnice normalno funkcionira kao i prije pandemije a majka i beba su smješteni u porodiljsku sobu, planski određenu za ovakve slučajeve.

Medicinski tim koji je danas uradio carski rez pacijentici pozitivnoj na Covid-19, predvodila je šefica ginekološko-akušerskog Odjeljenja prim. dr. Aida Đurđević, dr. Asim Spahović, dr. Mirna Džubur, instrumentari MT Sajma Dacići i Enida Izmirlić a u anesteziološkom timu su bili prim. dr. Čedomir Orašanin i prim. dr. Senada Begić i anestetičar Muhamed Bulbul, pedijatar dr. Almir Mrkonjić i pedijatrijska sestra Vildana Kajanija, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Vranić posjetio Opću bolnicu "Prim. dr Abdulah Nakaš", impresioniran viđenim

Uspješan radni dan u Općoj bolnici po novom režimu rada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo