Ekonomija     | 22.07.2020. 15:34 |

Đapo obišla olimpijsku planinu Trebević

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. jula (FENA) - Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo obišla je danas olimpijsku planinu Trebević nadomak Sarajeva.

Sa turističkim radnicima agencije Fema, razgovarala je o planiranoj pomoći Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Vlade FBiH sektoru turizma, odnosno hotelijerima, turističkim agencijama i vodičima.

- Već nekoliko mjeseci obilazim turističke destinacije u Federaciji BiH s namjerom da na taj način dodatno populariziram domaći turizam. Zalažemo se i vodimo kampanju promocije domaćeg turizma s ciljem da potaknemo građane BiH da u vrijeme pandemije koronavirusa godišnje odmore provedu u domovini i tako je dodatno upoznaju, ali i pomognu njenu ekonomiju – kazala je Đapo.

Podršku kampanji, dodala je, pružaju i drugi društveni faktori poput marketinških agencija, medija i vjerskih zajednica, što me iznimno raduje.

Navela je da je bila i na Vlašiću, a da o ljepoti prirodnog bogatstva BiH govori i nedavna posjeta tenisera Novaka Đokovića koji je dio svog odmora odlučio provesti u BiH i boraviti na Trebeviću.

- To treba potaknuti ne samo građane BiH, nego i goste iz susjednih i drugih zemalja da dođu u BiH, ovdje u Sarajevo, na Trebević i druge naše olimpijske planine – naglasila je.

Pozovala je Vijeće ministara BiH da otvori granice, osim za građane EU, i za one koji dolaze iz Turske, te zaljevskih i drugih država, da im se omogući dolazak u BiH bez nepotrebnih birokratskih procedura.

Ministrica Đapo razgovarala je i s Fatimom Jašarević, vlasnicom hotela "Pino Nature“, koja je predstavila sve potencijale Trebevića i hotelske usluge koje su na raspolaganju građanima i turistima. Posebno je predstavljen najmoderniji elektro punjač za vozila, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ozvaničen početak istraživanja u vezi s odlaganjem nuklearnog otpada na Trgovskoj gori

Ministrica Pozder pozdravila usvajanje Strategije razvoja turizma za period 2022.-2027. godina

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetila Konjic

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo