Stranačke aktivnosti     | 22.07.2020. 16:13 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 22. srpnja 2020. god.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zaključci 14. sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana 14. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH pod predsjedanjem zamjenice predsjednika HDZ-a BiH Borjane Krišto.

Na sjednici se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini s naglaskom na posljednje aktivnosti na državnoj razini te razvoju događanja u kontekstu priprema za lokalne izbore.

Na 14. redovitoj sjednici Predsjedništvo HDZ BiH jednoglasno je usvojilo sljedeće zaključke:

1.    Predsjedništvo HDZ BiH pozdravlja usvajanje proračuna BiH predloženog od strane Vijeća ministara, unatoč destruktivnim pokušajima od strane pojedinih političkih opcija. Predsjedništvo HDZ BiH inzistira na stabilnosti državnih institucija i njihovom funkcioniranju u skladu sa zakonski predviđenim procedurama. Stabilno i učinkovito funkcioniranje institucija BiH mora biti zajednički cilj svih parlamentarnih stranaka, a ne predmet dnevno političkih nadmudrivanja.

2.    Lokalni izbori moraju biti održani u skladu sa svim predviđenim zakonskim procedurama i rokovima koje jasno definira Izborni zakon, uz održavanje izbora u Gradu Mostaru u istom terminu kao i u drugim jedinicama lokalne samouprave.

3.    Predsjedništvo HDZ BiH podsjeća javnost na ustavnu i zakonsku nelegalnost Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Ovakav nelegalni sastav SIP BiH ne može biti jamac demokratskih izbora u skladu s europskim standardima zemalja članica EU.

4.    Predsjedništvo HDZ BiH podsjeća na poštivanje političkog dogovora oko imenovanja na rukovodeća mjesta na državnoj razini. Hrvatska demokratska zajednica BiH neće podržati imenovanje predloženog kandidata za ministra sigurnosti koji se vezuje za još uvijek neriješene ratne zločine.

5.    Zahvaljuje hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu na potpori listi HDZ-a za XI. izbornu jedinicu i ostvareni izborni uspjeh kroz sva tri osvojena mandata. Predsjedništvo HDZ BiH i ovim putem čestita novom/starom predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću na uvjerljivoj pobjedi i ostvarenom uspjehu. Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je još jedanput pokazao svoju potporu HDZ RH i HDZ BiH i našem zajedništvu u dvjema domovinama. Naša suradnja biti će nastavljena kroz konkretne infrastrukturne i kulturne projekte kao i izravnu potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini u ostvarenju pune jednakopravnosti i ravnopravnosti  s druga dva konstitutivna naroda.

Predsjedništvo BiH izrazilo je solidarnost i potporu svim zdravstvenim, policijskim i djelatnicima civilne zaštite koji u obavljanju svog posla čine sve kako bi zaštitili naše zdravlje.

Na kraju sjednice Predsjedništvo HDZ BiH uputilo je srdačne pozdrave predsjedniku Čoviću uz želju što skorijeg i uspješnijeg oporavka i povratka svakodnevnim aktivnostima, kao i svim stanovnicima Bosne i Hercegovine koji se bore sa virusom.

Očuvanje zdravlja i normalan život u ovim okolnostima, u zajedničkoj borbi protiv epidemije, mora biti naš zajednički cilj u kojemu ćemo svi skupa izići kao pobjednici.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo