Ekonomija     | 23.07.2020. 14:50 |

FERK izdao tri dozvole za proizvodnju električne energije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. srpnja (FENA) - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji BiH - FERK na redovitoj sjednici u četvrtak izdala je tri izmijenjene i dopunjene dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva: AV SUN - Grude, vl. Marina Marijanović, te GP TOMING d.o.o. Grude i SOLIK d.o.o. Prozor-Rama, i to za proizvodne objekte solarnih fotonaponskih elektrana.

Izdano je i osam dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, i to za: CB-SOLARI, vl. Pava Ćavar iz Širokog Brijega, - solarna fotonaponska elektrana CB-SOLARI; Lapis d.o.o. Ljubuški, - solarna fotonaponska elektrana "LAPIS ENERGY 1" i solarna fotonaponska elektrana "LAPIS ENERGY 2"; Solarna elektrana "Solar-Co", vl. Josip Kordić; Solarna elektrana "Zečević", vl. Ivan Zečević; ETNO SELO MENJIK d.o.o. Prozor-Rama; Solarna elektrana "Diva", vl. Katarina Iličić i Solarna elektrana "AFJI", vl. Mario Škarica, svi iz Prozor-Rame.

Iz sektora naftnog gospodarstva podnositelju zahtjeva Messer Tehnoplin d.o.o. iz Sarajeva izdana je dozvola za rad za trgovanje LPG-om, dok je podnositelju zahtjeva DELTA PETROL Kakanj d.o.o. izdana dozvola za transport naftnih derivata cestovnim prometom, priopćeno je iz FERK-a.

Na sjednici su donesena i dva rješenja o odbijanju zahtjeva za izdavanje dozvole za rad za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-a podnositeljima zahtjeva TDizel d.o.o. Novi Travnik i LUKAS TP NAKIĆ d.o.o. Široki Brijeg.

Osim toga, donesen je zaključak po Zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a, podnositelja zahtjeva TEMAX BH d.o.o. iz Orašja i Zaključak po zahtjevu za izmjenu i dopunu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva „GALA-SOL“, vl. Domagoj Galić iz Širokog Brijega.

U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelja zahtjeva FOTONAPONSKA ELEKTRANA "MARKOVIĆ", vl. Anđelko Marković iz Stoca i "EL LUX" d.o.o. Mostar, te Nacrt dozvole za rad za opskrbu električnom energijom - dozvola II. reda podnositelja zahtjeva HEP Energija d.o.o.

"Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na našoj web stranici www.ferk.ba, a svoje pisane komentare na nacrte mogu dostaviti do 3.8.2020. godine do 13 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba", navodi se u priopćenju. 

FERK je na sjednici donio zaključak kojim je odobren Zahtjev za stjecanje statusa umješača Udruženju građana "Za Doljanku" Jablanica. Podnositelj tog zahtjeva dokazao je postojanje izravnog interesa za sudjelovanje u postupku javne rasprave za "EKO-VAT" d.o.o. iz Jablanice.

Formalna rasprava u postupku po Zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije, u hidroelektrani "Zlate", (na vodotoku rijeke Doljanke, naselje Zlate, općina Jablanica) održat će u prostorijama FERK-a, na adresi Kneza Domagoja 12 A, Mostar, 12.8.2020. godine u 11 sati.

"U formalnoj raspravi mogu sudjelovati radnici FERK-a, podnositelj zahtjeva i umješač. Zainteresirana javnost moći će pratiti formalnu raspravu isključivo video linkom, za što je potrebno dostaviti prijavu na adresu FERK-a, Kneza Domagoja 12 A, u Mostaru ili na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba najkasnije do 10.8.2020. godine do 12 sati", ističu iz FERK-a.

FERK je donio i četiri rješenja po žalbama na akte koje su donijela dva javna elektroprivredna poduzeća i zaključak o ispravci rješenja FERK-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo