Regija     | 25.07.2020. 10:30 |

Hrvatska: Brojne intervencije vatrogasaca , najteže u Zagrebu

FENA Internet

ZAGREB, 25. srpnja (FENA) - Snažno nevrijeme koje je u petak navečer pogodilo veći dio Hrvatske, uzrokovalo je brojne intrevencije, a nažalost, na području Grada Zagreba tijekom intervencije pozlilo je vatrogascu Davoru Kovačiću koji je preminuo, izvijestila je u subotu ujutro Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Područje grada Rijeke, Opatije, Crikvenice i otoka Krka i Cresa zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom te je zabilježeno deset tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, ispumpavanja vode, saniranja dijelova krovišta i čišćenja kolnika. Na tim je intervencijama sudjelovalo ukupno 29 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz javnih vatrogasnih postrojbi Rijeke, Krka i Crikvenice, te DVD-a Kastav i Cresa, stoji u priopćenju HVZ-a.

Na području Zagrebačke županije zabilježeno je 15 tehničkih vatrogasnih intervencija od čega se najviše odnosilo na ispumpavanje vode iz objekata, a manji dio na čišćenje odvodnih kanala te uklanjanje stabala i granja.

Na intervencijama je sudjelovalo ukupno 47 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Samobor i Velika Gorica, te DVD-ova Rakitje, Strmec, Sveta Nedjelja, Dugo Selo i Šenkovec.

I na području Varaždina zabilježeno je deset tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja te ispumpavanja vode dok je na području Kutine i Lipovljana zabilježeno šest tehničkih intervencija koje su uključivale ispumpavanja vode iz objekata i uklanjanja stabla sa električnih vodova. Na ovim su intervencijama sudjelovali vatrogasci VP Kutina i DVD Lipovljani.

Najteže u Zagrebu

U Gradu Zagrebu je zabilježeno više do 100 tehničkih vatrogasnih intervencija, a u ispumpavanjima vode iz mnogobrojnih objekata i podvožnjaka, čišćenjima odvodnih kanala i kolnika te uklanjanju stabla sa prometnica sudjelovao je JVP Zagreb i dobrovoljna vatrogasna društva s područja cijelog grada.

Nažalost, sa sinoćnje intervencije u sanaciji poplavljenog grada Davor Kovačić, član DVD-a Kustošija, nije se vratio svojoj obitelji. Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo i unatoč brzoj intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije mu bilo pomoći.

"Davor Kovačić hrabri je vatrogasac koji je u svoje 53 godine odradio mnogobrojne intervencije te je dao i velik trud u sanaciji posljedica potresa u Zagrebu. Davore, hvala na svemu. Njegovoj obitelji i članovima DVD-a Kustošija izražavamo duboku sućut", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, prenosi Hina.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo