Stranačke aktivnosti     | 25.07.2020. 13:02 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Milorad Dodik mora pojasniti građanima manjeg bosanskohercegovačkog entiteta zbog čega opstruira zajedničku borbu Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u borbi protiv terorizma.

Poznato je da se Dodik protivi potpisivanju Memoranduma o razmjeni putničkih informacija sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je dijelom borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala, kako bi se u realnom vremenu moglo znati da li među putnicima ima osoba koji su uključene u takve aktivnosti.

Umjesto da potpiše taj Memorandum, Dodik je to pitanje poslao u Narodnu skupštinu Republike Srpske, u nastojanju da opstruira zajedničku borbu SAD i BiH protiv terorizma. To je isti onaj Dodik koji koristi svaku priliku, zloupotrebljavajući problem migrantske krize da uokolo optužuje za terorizam, dok u stvarnosti opstruira međunarodnu borbu protiv terorizma, što dovoljno govori o Dodikovom shvatanju geopolitike.

Pozivamo zastupnike u NSRS da ne slijede samoubilačku politiku Milorada Dodika, jer opstruiranje borbe protiv terorizma nije ničiji pa ni enitetski interes RS-a. Ukoliko se u tome odluče slijediti Dodika, moraju računati sa ozbiljnim međunarodnim posljedicama, jer su u tome slučaju zterorizaštituzma proglasili za interes RS-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!