Bosna i Hercegovina     | 29.07.2020. 12:25 |

Vlada HBŽ-a podržala humanitarnu akciju za obitelj Mihaljević iz Livna

FENA Saopćenje

LIVNO, 29. srpnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić u srijedu je održao sastanak s predstavnicima Oružanih snaga (OS) BiH, koji uime Zapovjedništva za potporu OS-a BiH sudjeluju u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava financijske pomoći obitelji Mihaljević iz Livna.

Riječ je o supruzi i djeci njihovog radnog kolege i prijatelja Igora Mihaljevića, koji je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uzrokovanog covidom-19 preminuo u svibnju ove godine, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Bojnik Mate Živko, zajedno sa zapovjednikom 1. pješačke bojne vojarne "Ante Bruno Bušić" u Livnu Dariom Tucakovićem i satnikom Davorom Puđom upoznao je predsjednika županijske Vlade sa svim okolnostima potrebite reakcije pomoći obitelji Mihaljević, kojom bi se omogućila prilagodba i renoviranje životnog prostora supruzi pokojnog Igora.

Marija Mihaljević prije dvije godine u teškoj prometnoj nesreći zadobila je trajno oštećenje kralježnice, te joj je, navode, kao 100 postotnom invalidu neophodna pomoć prilagodbe životnog prostora, ali i prilikom obavljanja svih svakodnevnih životnih aktivnosti, te daljnjem liječenju i rehabilitaciji.

Predsjednik Vlade Ivan Jozić iskazao je svoju osobnu, kao i potporu Vlade HBŽ-a ovoj inicijativi, koju ispred Zapovjedništva za potporu OS-a BiH predvodi zapovjednik generalbojnik Marko Stojčić, naglasivši kako je uvijek, a osobito u ovim nepredvidivim i teškim vremenima u kojima se trenutno nalazimo, nužno imati osjećaj solidarnosti i pomoći prema svim članovima ove zajednice.

Igor Mihaljević bio je sudionik obrane Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj, pripadnik prvog interventnog voda pri obrambenim pripremama Livna, kao i Vojne policije Livno sudjelujući u vojno-policijskim zadaćama do kraja rata.

Iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a HBŽ najavili su svoj doprinos u svim aktivnostima akcije, koja uz dosadašnje pojedinačne inicijative pomoći na području ove županije iznova pokazuje važnost aktivnog sudjelovanja i zauzimanja svih struktura našega društva u najpotrebnijim trenucima, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu