FENA biznis     | 30.07.2020. 09:14 |

Uspješno održan Jahorina Ultra trail, najveće bh. trail takmičenje

FENA Saopćenje

Uspješno održano šesto izdanje Jahorina Ultra trail, najveće BIH trail takmičenje 

Ovog vikenda na Jahorini je održano šesto izdanje Jahorina Ultra trail takmičenja, prvi put u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina. Na četiri rute, različitih dužina Mini 14km, Midi 23km, Maxi 49 km i Ultra 88 km, uspješno je startovao 231 takmičar. Promjenljivo vrijeme sa sunčanim i kišovitim intervalima učinilo je ovaj izazov još atraktivnijim a svi učesnici su ponijeli lijepe utiske sa Jahorine. 

Na najdužoj distanci 88 km, najuspješniji su bili Neven Cicović u muškoj konkurenciji sa ostvarenim vremenom od 9 sati i 43 minuta i Jelena Filipović u ženskoj konkurenciji. Pobjednik Maxi trke u muškoj konkurenciji je bio Marko Kozul u ženskoj konkurenciji  na 49 km najbolja je bila Lana Ostojić. Najbolje plasirani na Midi trci bili su Miloš Milosavljević i Snežana Đurić dok su najbrži finišeri Minija bili Snežan Obradović i Nevena Jovanović. 

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić tom priliko je rekao: „Uprkos otežanim vremenskim uslovima trkači su uspješno i sigurno preko Romanije, Pala i Trebevića stigli na ciljno mjesto na Jahorini. Čestitam svim učesnicima, posebno najbolje pasiranim u svim kategorijama. Hvala našem ambasadoru, Jovici Spajiću na ogromnoj podršci. Iza nas je još jedan veliki projekat u koji smo uložili mnogo ljubavi i truda i siguran sam da se vidimo i sljedeće godine!“. 

Jovica Spajić, ambasador ovogodišnjeg JUT-a je dodao:“ Staze su bile odlične i izazovne, dobre i adekvatne markacije, prelijep planinski teren i sve trke su protekle uspješno. Nadam se da će sljedeće godine biti još više takmičara kako bi im pokazali šta sve Jahorina nudi i koliki potencijal ova planina ima.“ 

Nedeljko Elek predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina je rekao da je Jahorina postala centar sportskih zbivanja, čestitao je svim učesnicima i dodao:“Prije par dana nam je u posjeti bio svjetski broj jedan Novak Đoković, sada nam je tu Jovica Spajić i uspješno smo organizovali Jahorina Ultra trail a u septembru nas očekuje i velika biciiklistička Trka kroz Srbiju.“

 

Ovogodišnje izdanje Jahorina Ultra Traila organizovano je uz veliku pomoć i podršku sponzora Sara – prirodna negazirana mineralna voda, Master fizikal, Sport Vision, Fun and Fit,  Petrol BH Oil Company, Red Bull, Lilium, Molson Coors BH sa svojim brendovima Jelen pivo i izotoničnog napitka Hidra, Planet bike, Konstrukcije Monting, Neoplanta, Pani, firma Auto-Rašević, Jet Set, Onogošt, Apoteka Jovana Pale, R/P Apoteka Pale, Apoteka Pharma-San, Aeroskin, Black and White, Zlatno Zrno, hotel Termag, VIP Jahorina, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Oružane snage BIH, Helikopterski servis RS,Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo. Medijski pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja Jahorina Ultra Traila su TV N1, RSG I ANTENA SARAJEVO, NEZAVISNE NOVINE i GLAS SRPSKE.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana